Vorming

close-up tuinplant met rode bessen

Centrum Ganspoel heeft kennis en expertise opgebouwd in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met visuele en meervoudige beperkingen. Deze kennis en expertise willen we graag delen met anderen. We organiseren cursussen waar we informatie en kennis in verband met de visuele en meervoudige beperking overdragen en vaardigheden aanleren en inoefenen. Daarbij wordt veel belang gehecht aan de uitwisseling van ervaringen en aan vragen van de cursisten.

Interesse in vorming op maat, neem dan contact op voor meer info: kathleen.vandermaelen@ganspoel.be

De cursussen zijn, afhankelijk van het thema, gericht naar een professioneel publiek of naar ouders en familie van gebruikers. De activiteiten voor ouders en familie van gebruikers zijn vooral bedoeld om hen met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen ze elkaar ondersteunen en informatie uitwisselen.

Kennisdeeldag ‘Kijken naar (niet) kijken’

Werk je met kinderen, jongeren of volwassenen met een visuele of visueel-meervoudige beperking?
Of ben je betrokken bij de oriëntatie naar een geschikte school, woon- of zorgvorm?
Begeleid je (jonge) kinderen met een risico op (het ontwikkelen van) visuele problemen?

Dan is deze dag beslist iets voor jou.

6 februari 2020
9u – 16u30
Provinciehuis Leuven
(op wandelafstand van het station van Leuven)

Centrum Ganspoel bouwde doorheen de jaren een unieke expertise op in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele en visueel-meervoudige beperking. Wij delen onze kennis graag op onze allereerste Kennisdeeldag ‘Kijken naar (niet) kijken’.

In de voormiddag brengen onze oogarts en kinderarts eerst een lezing over de medische aspecten bij de diagnostiek van visuele problemen. Daarna staan we stil bij (de complexiteit van) het in kaart brengen van het kijken.

In de namiddag zijn er workshops waaruit elke deelnemer er 2 kan kiezen. Volgende thema’s komen aan bod: Vroegbegeleiding van kinderen met een visuele beperking en bij het jonge blinde kind; Oriëntatie en Mobiliteit; Zelfredzaamheid en ADL; Technologie in de klas; Communicatie; Begeleid werken en Sociaal Maatschappellijke Training; ASS en het Sensorisch profiel; Seksualiteit; Het begeleiden van personen met visueel meervoudige beperkingen; Oftalmologische problemen zelf ervaren aan de hand van simulatiebrillen: een praktijksessie

Kostprijs : 95 euro
De officiële uitnodiging met daarin de uitleg hoe je je kan inschrijven, volgt eind november. Wil je deze graag ontvangen en heb je ons dit nog niet laten weten stuur dan nu een mailtje naar kennisdeeldag@ganspoel.be